На къмпинг с деца

На къмпинг с деца
28 март 2022

Винаги сме били любители на свободата и природата. За това и след като се появиха децата продължихме да ходим на излети и палатки. 
Да отидеш с децата на къмпинг има много ползи за децата  и им дава възможност допълнително да развиват способностите си и да стават по- самостоятелни. Сред природата те изучават различни терени, малките животинки и растенията. Любопитствтото им е безкрайно и с радост се включват в пренасянето на багажа, опъването на палатката, носенето на дърва. 
Един от най- ценните аспекти е свободната игра- да бъдат на безопасно място, където няма коли, могат да тичат и да се смят колкото си поискат и някакси не е толкова страшно да се нацапат .


Попаднах на чудесни статии в сайта camping.bg , споделям ви една от тях - Ползите за децата от почивка на къмпинг 

Независимо дали отиваме за почивка или просто за един уикенд има някой неща за които трябва да помислим и да се подготвим.

  • Да изберем подходящо място - място където ще ни е спокойно да оставим децата да играят на свобода- без остри зъбери и канари от където може да се падне. Плитки сенчести рекички с поляни наоколо са чудесен избор. 
  • Предпазни средства - сред природата можем да се срещнем с различни насекоми и животинки, които могат да ни вгорчат почивката, така че най добре да се заредим с репелент и препарат против кърлежи. Уред за вадене на кърлежи може да се окаже необходим. Слънцезащитен крем също е задължителен , когато сме на планина чувстваме прохлада и няма да разберем как сме изгорели, а детската кожа е особено чувствителна. В този ред на мисли, хубаво е имаме и шапки :)
  • Палене на огън - едно от любимите неща на децата. Разбира се на много места не е позволено да се пали огън навсякъде, има специално определени за това места. Хубаво е да поговорим с децата за рисковете от пожар в гората и и за това какво да правим за да не предизвикаме такъв. Играта с огън е опасна , но на него стават най- вкусните храни. 

....очаквай продължение

11 януари 2022
Таблото със задачи - Вдъхновение и повече време за родителите

Искаме когато порастнат децата ни да станат успешни и щастливи. Да намерят призванието си. Да са работливи и да имат много приятели. Можем да посеем семенцата на успеха още от ранна възраст като има възлагаме задачи .

прочети още
12 януари 2022
Защо да давам задачи на детето?

Моите момчета в началото бяха едни малки сладурчета, а после започнаха да порастват и голяма част от маминото време за радостни игри и разходки се замести от готвене, чистене, подреждане, простиране....

прочети още
7 септември 2023
Слънчеви стаи

„Слънчеви стаи“ е проект, вдъхновен от лазурната техника, създадена от Рудолф Щайнер, като резултат от проучванията му за цветовете и тяхното въздействие върху физическото и емоционалното състояние на човек. В основата е идеята благотворното влияние и специфичните качества на всеки от цветовете от светлинния спектър да се използват в подкрепа на емоционалното, физическо и душевно развитие на хората обитаващи тези пространства.

прочети още
26 март 2019
Защо дъските за баланс са толкова полезни

Зная ,че напоследък често чуваш за тях, но може би се чудиш какво им е толкова специалното.

прочети още