На къмпинг с деца

28 март 2022
На къмпинг с деца

Винаги сме били любители на свободата и природата. За това и след като се появиха децата продължихме да ходим на излети и палатки. 
Да отидеш с децата на къмпинг има много ползи за децата  и им дава възможност допълнително да развиват способностите си и да стават по- самостоятелни. Сред природата те изучават различни терени, малките животинки и растенията. Любопитствтото им е безкрайно и с радост се включват в пренасянето на багажа, опъването на палатката, носенето на дърва. 
Един от най- ценните аспекти е свободната игра- да бъдат на безопасно място, където няма коли, могат да тичат и да се смят колкото си поискат и някакси не е толкова страшно да се нацапат .


Попаднах на чудесни статии в сайта camping.bg , споделям ви една от тях - Ползите за децата от почивка на къмпинг 

Независимо дали отиваме за почивка или просто за един уикенд има някой неща за които трябва да помислим и да се подготвим.

  • Да изберем подходящо място - място където ще ни е спокойно да оставим децата да играят на свобода- без остри зъбери и канари от където може да се падне. Плитки сенчести рекички с поляни наоколо са чудесен избор. 
  • Предпазни средства - сред природата можем да се срещнем с различни насекоми и животинки, които могат да ни вгорчат почивката, така че най добре да се заредим с репелент и препарат против кърлежи. Уред за вадене на кърлежи може да се окаже необходим. Слънцезащитен крем също е задължителен , когато сме на планина чувстваме прохлада и няма да разберем как сме изгорели, а детската кожа е особено чувствителна. В този ред на мисли, хубаво е имаме и шапки :)
  • Палене на огън - едно от любимите неща на децата. Разбира се на много места не е позволено да се пали огън навсякъде, има специално определени за това места. Хубаво е да поговорим с децата за рисковете от пожар в гората и и за това какво да правим за да не предизвикаме такъв. Играта с огън е опасна , но на него стават най- вкусните храни. 

....очаквай продължение


Моите момчета в началото бяха едни малки сладурчета, а после започнаха да порастват и голяма част от маминото време за радостни игри и разходки се замести от готвене, чистене, подреждане, простиране....

прочети още

Искаме когато порастнат децата ни да станат успешни и щастливи. Да намерят призванието си. Да са работливи и да имат много приятели. Можем да посеем семенцата на успеха още от ранна възраст като има възлагаме задачи .

прочети още

Зная ,че напоследък често чуваш за тях, но може би се чудиш какво им е толкова специалното.

прочети още