Таблото със задачи - Вдъхновение и повече време за родителите

11 януари 2022
Таблото със задачи - Вдъхновение и повече време за родителите
   Нека ти разкажа една история. 
Аз съм Деница, майка на 2 момчета- на 4 и 7 години. Като всички деца те бяха едни малки безпомощни сладурчета, а после започнаха да порастват и една част от маминото време за радост игри и разходки се замести от готвене, чистене, подреждане, простиране.... Още от малки ги карах да оправят след себе си. Но забележете- карах. Докато един ден големият ми син, който имаше задача да оправи стаята си възнегодува: "Мамо, защо трябва да си оправям стаята, не може ли просто да си играя?!" 
 
    И аз си казах, добре, хайде да го направим като игра.
 
   Огледах се наоколо и видях, че много други преди мен са се сетили за това. Има сайтове, блогове презентации, проучвания за това, че децата които изпълняват домашните си задължения и са дарени с любов се развиват като успешни и щастливи възрастни. За това, че добрите навици развити през детството са в основата на успеха.  За това, че когато детето изпълнява домашни задачи, то става равностойна част от екипа - семейство. То е важно. То е оценено. То се научава да работи. 
   Знанията и сигурността които дава изпълнението на домашните задачи, създават един знаещ и сигурен в себе си възрастен, който няма да се окаже при първата трудност по пътя на своя успех, а ще грабва възможностите, които му се изпречат и ще работи здраво за изпълението им. Ето такива деца искам да отгледам аз, и искам да помогна и на вас:) 
 
  Не оставяй това за "когато порасне" - като малки децата възприемат най- добре. "Когато порасне" може вече да е късно за създаване на навици.
   Не искам да си мислиш, че в моя дом всичко е цветя и рози и е винаги подреден. Напротив. Не е .Но това е тема за цял друг пост.
   Така се стигна го това да измисля таблото и задачите. И наистина го направихме като игра. От едната страна набелязваме задачите за изпълнение, от другата слагаме изпълнените. 
   В началото бях исмислила 22 задачи. Сега те са над 60 и всички те са по желание на родителите, с които работя.

Разгледай таблото тук
Последвай ме в Инстаграм и фейсбук за да получаваш повече информация за продуктите, които правя.


Слънчеви стаи
7 септември 2023

„Слънчеви стаи“ е проект, вдъхновен от лазурната техника, създадена от Рудолф Щайнер, като резултат от проучванията му за цветовете и тяхното въздействие върху физическото и емоционалното състояние на човек. В основата е идеята благотворното влияние и специфичните качества на всеки от цветовете от светлинния спектър да се използват в подкрепа на емоционалното, физическо и душевно развитие на хората обитаващи тези пространства.

прочети още

Да отидеш сред природата е прекрасно и зареждащо а да отидеш с деца- още повече. За това обаче трябва да сме добре подготвени

прочети още

Моите момчета в началото бяха едни малки сладурчета, а после започнаха да порастват и голяма част от маминото време за радостни игри и разходки се замести от готвене, чистене, подреждане, простиране....

прочети още

Зная ,че напоследък често чуваш за тях, но може би се чудиш какво им е толкова специалното.

прочети още