Таблото със задачи - Вдъхновение и повече време за родителите

Таблото със задачи - Вдъхновение и повече време за родителите
11 януари 2022
   Нека ти разкажа една история. 
Аз съм Деница, майка на 2 момчета- на 4 и 7 години. Като всички деца те бяха едни малки безпомощни сладурчета, а после започнаха да порастват и една част от маминото време за радост игри и разходки се замести от готвене, чистене, подреждане, простиране.... Още от малки ги карах да оправят след себе си. Но забележете- карах. Докато един ден големият ми син, който имаше задача да оправи стаята си възнегодува: "Мамо, защо трябва да си оправям стаята, не може ли просто да си играя?!" 
 
    И аз си казах, добре, хайде да го направим като игра.
 
   Огледах се наоколо и видях, че много други преди мен са се сетили за това. Има сайтове, блогове презентации, проучвания за това, че децата които изпълняват домашните си задължения и са дарени с любов се развиват като успешни и щастливи възрастни. За това, че добрите навици развити през детството са в основата на успеха.  За това, че когато детето изпълнява домашни задачи, то става равностойна част от екипа - семейство. То е важно. То е оценено. То се научава да работи. 
   Знанията и сигурността които дава изпълнението на домашните задачи, създават един знаещ и сигурен в себе си възрастен, който няма да се окаже при първата трудност по пътя на своя успех, а ще грабва възможностите, които му се изпречат и ще работи здраво за изпълението им. Ето такива деца искам да отгледам аз, и искам да помогна и на вас:) 
 
  Не оставяй това за "когато порасне" - като малки децата възприемат най- добре. "Когато порасне" може вече да е късно за създаване на навици.
   Не искам да си мислиш, че в моя дом всичко е цветя и рози и е винаги подреден. Напротив. Не е .Но това е тема за цял друг пост.
   Така се стигна го това да измисля таблото и задачите. И наистина го направихме като игра. От едната страна набелязваме задачите за изпълнение, от другата слагаме изпълнените. 
   В началото бях исмислила 22 задачи. Сега те са над 60 и всички те са по желание на родителите, с които работя.

Разгледай таблото тук
Последвай ме в Инстаграм и фейсбук за да получаваш повече информация за продуктите, които правя.

12 януари 2022
Защо да давам задачи на детето?

Моите момчета в началото бяха едни малки сладурчета, а после започнаха да порастват и голяма част от маминото време за радостни игри и разходки се замести от готвене, чистене, подреждане, простиране....

прочети още
7 септември 2023
Слънчеви стаи

„Слънчеви стаи“ е проект, вдъхновен от лазурната техника, създадена от Рудолф Щайнер, като резултат от проучванията му за цветовете и тяхното въздействие върху физическото и емоционалното състояние на човек. В основата е идеята благотворното влияние и специфичните качества на всеки от цветовете от светлинния спектър да се използват в подкрепа на емоционалното, физическо и душевно развитие на хората обитаващи тези пространства.

прочети още
28 март 2022
На къмпинг с деца

Да отидеш сред природата е прекрасно и зареждащо а да отидеш с деца- още повече. За това обаче трябва да сме добре подготвени

прочети още
26 март 2019
Защо дъските за баланс са толкова полезни

Зная ,че напоследък често чуваш за тях, но може би се чудиш какво им е толкова специалното.

прочети още